Fredagens program

På pladsen vil der være mulighed for at møde forskere, insekt-entusiaster og danske virksomheder der arbejder med enten produktion af insekter eller insekt-baserede produkter. Ud over smagsprøver ved boderne vil Copenhagen Bug Fest ligeledes byde på forskellige gastronomiske retter med insekter, tilberedt af innovative kokke. Derudover vil en række dygtige eksperter på området holde oplæg om insekter, ligesom der vil være kulturelle indslag med dans og musik.

MUSIK OG DANS 

  • Martin og Peter - Verdensmålssangen
    Martin Keller og Peter Skjerning, kendt fra DR's ”Naturpatruljen” og TV2's ”Martin og Ketil – Verden for begyndere”. Martin og Peter vil spille og synge en række sange fra programmerne samt deres nye verdensmålssang ”Sustainable City”.
    Sted: Scenen på festivalpladsen. Tid: kl. 13:15, 14:25, 15:30, 16:15, 17:30.

  • Insektdans
    Maja Lindberg og Ester Lindberg, Dansekapellet. Oplev dans inspireret af insekters bevægelser og adfærd. Maja og Ester danser til særlig insektmusik, som er  produceret ud fra insekters lyde og sang.
    Sted: Scenen på festivalpladsen. Tid: kl. 13:30, 14:45, 15:40

  • Insekt Soundscape
    DJ Anders Søndergaard fra det elektroniske kollektiv "Kune" besøger Copenhagen Bug Fest med soundscapes af insekter fusioneret med verdensmusik og lyde fra hele verden.
    Sted: Scenen på festivalpladsen. Tid: Løbende mellem kl. 13-18 og kl. 19:00 og frem til midnat
  • Duo: Chris Poole & Kasper Søeborg
    Duoen spiller original instrumentalmusik for fløjte og guitar. Deres musik rummer elementer fra mange verdensdele, især fra Spanien og har samtidig stærke skandinaviske rødder. Mange af duoens stykker er inspireret af ture i den mønske natur. De to musikere fletter forskellige påvirkninger sammen til et unikt personligt udtryk. Akustisk musik med en international og sammensat lyd som de kalder "Verdensmusik og Grønne Toner". Som duo har de udgivet to CD'er og endnu flere som solister, tilsammen mere end 10 CD'er. Se mere www.cyborg.dk 
    Sted: Scenen på festivalpladsen. Tid: 18:30-19:00

BØRN

  • Fold a Bug - Fold dit eget papirinsekt
    I denne bod kan du blandt andet møde en masse flotte planter og insekter, foldet i papir, og blive endnu klogere på hvorfor insekterne er så vigtig en del af det bæredygtige samfund. Det er grafisk designer og papirentusiast Charlotte Søeborg Ohlsen som har designet og du får muligheden for at folde en sommerfugl, en græshoppe eller et fantasiinsekt og tage det med hjem
    Sted: Festivalpladsen. Tid: 13-19

GASTRONOMI

  • Smag på Insekter
    Smag dig igennem insekternes verden når chefkok Lui Lezzi (jungla.dk) og hans kollega inden for molekylær gastronomi svinger panderne og tilbereder forskellige bæredygtige retter, inspireret af det nordiske og venezuelanske køkken. Bliv klogere på insekternes smag, næringsmæssige fordele og de mange muligheder der er for at lave hverdagsmad med insekter.
    Sted: Festivalpladsen. Tid: kl. 13-19

  • Insektsnacks
    På pladsen kan du møde forskellige danske virksomheder og iværksættere, som beskæftiger sig med produkter, hvor insekter indgår på forskellig vis. Der vil være smagsprøver i boderne, og hvis det smager af mere, kan du købe snacks med hjem. 
    Sted: Festivalpladsen. Tid: kl. 13-19
  • Vandmænd som Mad
    Oplev Mie og Mathias fra Syddansk Universitet, som vil illustrere forsøg med vandmanden som gelé, vandmandschips, asiatiske vandmænd - herunder give mulighed for, at publikum kan lave deres egne gelekugler (alginatsfærer/kunstige fiskeæg).
    Sted: Festivalpladsen. Tid: kl. 13-19

FORSKNING

  • Insektproduktion i Praksis
    I denne bod kan du møde forskere som fokuserer på insekter som fødevare og insektproduktion i praksis. Projektet inVALUABLE fokuserer på produktion af melorme, som blandt andet kan leve af restprodukter fra bagerier og bryggerier. I projektet skal man skabe det praktiske fundament for insektfabrikker i Danmark.
    Sted: Festivalpladsen. Tid: kl. 13-19

  • Insekternes Superkræfter
    Hvorfor er insekter så små, hvordan sparer de på kræfterne, og hvordan finder de vej? Det er blot nogle af de spørgsmål som du kan få svar på, når drengene fra "Legestuen" på Niels Bohr Instituttet laver fysikshow og prøver kræfter med insekterne og deres vilde egenskaber.
    Sted: Festivalpladsen. Tid: kl. 13-19

  • Bloom - Festival om Natur og Videnskab
    Vidste du, at et stykke rav er et snapshot af evolutionshistorien? Spær øjnene op og se nærmere på en unik samling af forhistoriske insekter indkapslet i rav, når Bloom - festival om natur og videnskab lægger vejen forbi Copenhagen Bug Fest i selskab med ravsamler Anders Leth Damgaard, der har navngivet over 25 billearter. Hør mere om formidlingen af natur og videnskab på Bloom, der foregår i Søndermarken den 25. og 26 maj 2019.
    Sted: Festivalpladsen. Tid: kl. 13-19

FN'S 17 VERDENSMÅL

  • FN-forbundet
    FN's Verdensmål danner udgangspunktet for FN-forbundets arbejde, og målet er et stærkere FN gennem reformer og en stadig større inddragelse af civilsamfundet. Gennem FN-forbundets internationale netværk, lokale kredse og skoletjenester, arbejdes der på at udbrede den folkelige forankring, der er så afgørende for at opnå verdensmålene. Publikum vil i denne bod stifte bekendskab med verdensmålene gennem quiz og leg.
    Sted: Festivalpladsen. Tid: kl. 13-19
  • Verdens Bedste Nyheder
    Mød Verdens Bedste Nyheder - et uafhængig medie, der laver konstruktiv journalistik. Verdens Bedste Nyheder tager udgangspunkt i FN's verdensmål og bæredygtig udvikling med en vision om, at alle danskere har en aktuel og nuanceret viden om verden. I denne stand vil Verdens Bedste Nyheder vise, hvordan børn verden over tager initiativ til bæredygtig handling og gør en forskel. Verdens Bedste Nyheder bringer desuden et Bezzerwizzer-spil og åbner op for en quiz i globale historier.
    Sted: Festivalpladsen. Tid: kl. 13-19

TALK BAR - OPLÆG OG DEBAT 
Sted: Talk Bar telt, Onkel Dannys Plads. 
Bemærk, at der efter hver oplæg vil være mulighed for at debattere med oplægsholderne.

  • Kl. 14:00-14:15:
    Michael Bom Frøst, ph.d. og lektor i Sensorisk Fødevareinnovation: "Barrierer mod at spise insekter i Danmark og Vesten - hvad har vi lært indtil nu?"
  • Kl. 14:30-14:45
    Steen Hildebrandt. Professor emeritus. Organisations- og ledelsesteori. Aarhus Universitet: "Verdensmål - bæredygtighedsmål for alle mennesker i alle lande".
  • Kl. 15:00-15:15
    Torleif Jonasson. Generalsekretær, FN-forbundet: "En bæredygtig verden kræver globalt ansvar."
  • Kl. 15:45-16:00
    Maria Vang Johansen. Professor, Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab, Københavns Universitet:"En debat om kødproblematikken i dag: Hvad gemmer kødet på af grusomheder? Hvad koster det at producerer kød - herunder vand, CO2, insektgifte, land, kvælstofforurening, dyremishandling samt patogenerne, som kødet kan huse".
  • Kl. 16:30-16:45
    Peter C. Kjærgaard. Professor og museumsdirektør for Statens Naturhistoriske Museum: "Menneskets evolution og insekter som "easy meat".
  • Kl. 17:00-17:15
    Walter Brüsch, Geolog, Danmarks Naturfredningsforening: "Der er dyr i grund- og drikkevandet. Hør om de første grundvandsdyr, der er fundet i Danmark. Hvem ved, måske er disse nye og ukendte dyr også under dig og i dit vand".
  • Kl. 17:40-17:55
    Jørgen Eilenberg. Professor. Institut for Plante- og Miljøvidenskab. Københavns Universitet: "Insekters sygdomme. Er de farlige for insekterne? Eller for os?"