Lørdagens program

MUSIK OG DANS

  • Martin og Peter - Verdensmålssangen
    Martin Keller og Peter Skjerning kendt fra DR’s ”Naturpatruljen” og TV2’s ”Martin og Ketil – Verden for begyndere”. Martin og Peter vil spille og synge en række sange fra programmerne, samt deres nye verdensmålssang ”Sustainable City”.
    Sted: Scenen. Tid: Kl. 11:10, 12:15, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00, 17:10

  • Insektdans
    Maja Lindberg og Ester Lindberg, Dansekapellet. Oplev dans inspireret af insekters bevægelser og adfærd. Dette vil de gøre til særlig insektmusik, som er produceret ud fra insekters lyde og sang.
    Sted: Scenen på festivalpladsen. Tid: Kl. 14:05, 15:50, 18:15

  • Insekt Soundscape 
    DJ Anders Søndergaard fra det elektroniske kollektiv ”Kune” besøger Copenhagen Bug Fest med soundscapes af insekter fusioneret med verdensmusik og lyde fra hele verden.
    Sted: Scenen på festivalpladsen. Tid: Løbende mellem kl. 11-18 og kl. 19:00 og frem til midnat

  • Duo: Lars Bo Kujahn & Kasper Søeborg
    Lars Bo Kujahn er ekspert i Ægyptisk og mellemøstlig musik, veteran med orkestret "Oriental Mood", spiller med i "Middle East Peace Orchestra", og er gift med sangerinden Fatma Zidan, som medvirker på hundredvis af CD'er i Ægypten, og har sit eget orkester her i DK. Se mere på darbuka.dk eller på YouTube. Lars Bo Kujahn og Kasper Søeborg mødte hinanden på Verdensmusikfestivalen WOMEX i Sevilla i 2003, og har haft et samarbejde siden. December 2018 turnerer de sammen i Indien. Se mere www.cyborg.dk 
    Sted: Scenen på festivalpladsen. Tid: 18:30-19:00

BØRN

  • Fold a Bug - fold dit eget papirinsekt
    I denne bod kan du blandt andet møde en masse flotte planter og insekter, foldet i papir, og blive endnu klogere på hvorfor insekterne er så vigtig en del af det bæredygtige samfund. Det er grafisk designer og papirentusiast Charlotte Søeborg Ohlsen som har designet og du får muligheden for at folde en sommerfugl, en græshoppe eller et fantasiinsekt og tage det med hjem.
    Sted: Festivalpladsen. Tid: 11-19

  • I Sommerfuglens Tegn
    I år sætter Statens Naturhistoriske Museum fokus på sommerfugle. Formidlingsmedarbejdere fra museet medbringer en samling flotte sommerfugle, som man kan kigge nærmere på. Man kan høre om, hvad man selv kan gøre for at hjælpe sommerfuglene på vej. Og så kan børnene lave deres egen sommerfuglemaske.
    Sted: Festivalpladsen. Tid: 11-19

GASTRONOMI

  • Smag på Insekter
    Smag dig igennem insekternes verden når chefkok Lui Lezzi (jungla.dk) svinger panderne og tilbereder forskellige bæredygtige retter, inspireret af det nordiske og venezuelanske køkken. Bliv klogere på insekters smag, næringsmæssige fordele og de mange muligheder der er for at lave hverdagsmad med insekter. 
    Sted: Festivalpladsen. Tid: 11-19

  • Insektsnacks
    På pladsen kan du møde forskellige danske virksomheder og iværksættere som beskæftiger sig med produkter hvor insekter indgår på forskellig vis. Der vil være smagsprøver i boderne, og hvis det smager af mere, kan du købe snacks med hjem. 
    Sted: Festivalpladsen. Tid: 11-19

FORSKNING

  • Insektproduktion i Praksis
    I denne bod kan du møde forskere som fokuserer på insekter som fødevare og insektproduktion i praksis. Projektet inVALUABLE fokuserer på produktion af melorme, som blandt andet kan leve af restprodukter fra bagerier og bryggerier. I projektet skal man skabe det praktiske fundament for insektfabrikker i Danmark.
    Sted: Festivalpladsen. Tid: 11-19

  • Insekternes Superkræfter
    Hvorfor er insekter så små, hvordan sparer de på kræfterne og hvordan finder de vej? Det er blot nogle af de spørgsmål som du kan få svar på når Niels Bohr Instituttet laver fysikshow og prøver kræfter med insekterne og deres vilde egenskaber. 
    Sted: Festivalpladsen. Tid: 11-19

FN's 17 VERDENSMÅL

  • FN-Forbundet
    FN’s Verdensmål danner udgangspunktet for FN-forbundets arbejde, og målet er et stærkere FN gennem reformer og en stadig større inddragelse af civilsamfundet. Gennem FN-forbundets internationale netværk, lokale kredse og skoletjenester arbejdes der på at udbrede den folkelige forankring, der er så afgørende for at opnå Verdensmålene. Publikum vil i denne bod stifte bekendtskab med Verdensmålene gennem quiz og leg.
    Sted: Festivalpladsen. Tid: kl. 11-19

TALK BAR - OPLÆG OG DEBAT
Sted: Talk Bar telt, Onkel Dannys Plads
Bemærk at der efter hvert oplæg vil være mulighed for at debattere med oplægsholderne.

  • Kl. 11:30-11:45
    Morten Madsen. Lektor. Mads Clausen Instituttet, Syddansk Universitet: "Fremtidens fleksible solceller bliver organiske".

  • Kl. 12:30-12:45
    Anna-Sofie Stensgaard. Adjunkt, Statens Naturhistoriske Museum: ”En debat om sygdomme i tropiske lande forårsaget af parasitter med videre – og hvordan dette er en udfordring for at nå FN’s 17 Verdensmål”.

  • Kl. 13:30-13:45
    Steen Hildebrandt. Professor emeritus. Organisations – og ledelsesteori, Aarhus Universitet: ”Verdensmål – bæredygtighedsmål for alle mennesker i alle lande”

  • Kl. 14:20-14:35
    Lisbeth E. Knudsen. Professor. Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet: ”Klima og kemikalier”

  • Kl. 14:45-15:00
    Jonas Bruun. Ekstern Lektor, Institut for Statskundskab, Københavns Universitet:SDG'erne som en god forretning - hvorfor og hvordan det betaler sig at opfylde FN's verdensmål”

  • Kl. 15:20-15:35
    Nanna Roos. Lektor og projektkoordinator. Børne – og international ernæring, Københavns Universitet:Insekter – sundt eller bare sjovt?”

  • Kl. 16:15-16:30
    Lars-Henrik Lau Heckmann, faglig leder, biolog og ph.d. ved Teknologisk Institut og projektleder for innovationskonsortiet inVALUABLE: Uvurderlige insekter – en udviklingsrejse fra kuriøs til seriøs fødevare.

  • 16:40-16:55
    Astrid Højgaard. Ledende overlæge, Sexologisk Center, Aalborg Universitetshospital:LGBT-rettigheder i et sundhedsmæssigt perspektiv. Har LGBT-personer lige rettigheder i Danmark? Hvordan håndterer sundhedsvæsnet de særlige udfordringer LGBT-personer har? Hvor langt er vi nået?”

  • 17:20-17:35
    Kim Sneppen. Professor i Biokompleksitet, Niels Bohr Instituttet:Tid og evolution”